همه چیز درباره تمکین و عدم تمکین

سه‌شنبه, 08 خرداد 03
پنج‌شنبه, 05 مهر 03

همه چیز درباره تمکین و عدم تمکین

به زبان ساده تمکـین‌ زن از شوهر به معنی پذیرش ریاست مرد بر خانواده و اطاعت از همسر در زندگی مشترک و مسائل زناشویی است. تمکین و عدم تمکین یکی از رایج ترین مسائلی است که در پرونده های طلاق در ایران به چشم میخورد. مسائل و قوانین مختلفی درباره این موضوع وجود دارد که به همین دلیل توصیه می‌شود ابتدا جهت مشاوره رایگان با وکیل طلاق اقدام نمایید.



 


تمکین‌ در اصطلاح حقوقی به دو صورت است : تمکین عام و تمکین خاص

تمکین عام

تمکین عام در اصطلاح حقوقی به معنای پذیرش این امر است که مرد ریاست خانواده را به عهده دارد یعنی زن باید بپذیرد که مدیریت خانواده با مرد است . به طور کلی ریاست مرد بر خانواده از مقررات مربوط به نظم عمومی است که این بدین معناست که توافق برخلاف آن ، نامعتبر است . همچنین این ریاست به معنی تعیین و تصمیم در مسائل کلی خانواده از قبیل محل سکونت ،‌ نحوه تربیت فرزندان و قیم آنها بودن ، منع زن از اشتغالِ به شغلی که با مصالح خانوادگی در تضاد باشد و تعیین مسائل اخلاقی و مالی در خانواده است و زن مکلف به خوش رفتاری و برخورد شایسته و متعارف با او است هرچند که این حسن معاشرت امری دوطرفه است .

بنابراین اگر زنی برخلاف این موارد عمل کند و مثلا بدون دلیل موجه محل سکونت مستقلی اختیار کند ، نسبت به شوهر تمکین عام نکرده و در اصطلاح زن ناشزه حساب می‌شود که یعنی از تمکین عام یا تمکین خاص و یا هر دو نوع تمکین در برابر شوهر خودداری می نماید . البته در مقابل ریاست مرد بر خانواده، تکالیفی نیز بر عهده او قرار می‌گیرد که بیشتر این تکالیف مالی است یعنی مرد موظف است نفقه زن و فرزندان خود را پرداخته و زندگی مناسب و در شان و شخصیت زن برایش فراهم کند.

درباره سامانه تصمیم بیشتر بخوانید

 تمکین خاص

تمکین خاص

تمکـین‌ به معنای خاص عبارت است از این که زن مهیای تامین نیازهای جنسی متعارف و معقول همسر خود بوده و بدون عذر موجه از این امر اجتناب نکند . در صورت عدم تمکین خاص هم همانطور که در بالا گفته شد زن ناشزه به حساب می‌آید . باید دقت شود که تمکـین‌ خاص به معنای انجام هرگونه عمل جنسی نیست و این امر محدود به شرایط زمان و مکان و عرف خواهد بود . مثلا اگر شوهر دارای بیماری مقاربتی مسری و بیماری های جنسی باشد ، زن موظف به برقراری رابطه جنسی با شوهر نیست .

 

نحوه اثبات

در برخی موارد ، زن به استناد دلایل موجه عدم تمکین می تواند از تمکین مقابل شوهر خودداری نماید و ضمانت اجرایی در خصوص وی قابل اعمال نخواهد بود اما بحث بر سر زمانی است که زن بدون داشتن دلیل موجه شرعی و قانونی اقدام به عدم تمکین می کند که در چنین شرایطی ، مرد می تواند با استفاده از ابزارهای قانونی و حقوقی تمکین مثلا با ارسال اظهارنامه عدم تمکین برای زوجه و یا طرح دعوای الزام به تمکین در دادگاه، از همسر خود بخواهد تمکین نماید .

با ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن و طرح دعوای الزام به تمکین در دادگاه ، مرد می بایست اقدام به اثبات عدم تمکین زوجه نماید و به صرف اینکه زن و شوهر در یک منزل سکونت می کنند ، به معنای آن است که زن از شوهر خود تمکین می کند پس نحوه اثبات عدم تمکین زن توسط شوهر در دادگاه مسئله بسیار مهمی است که تاثیر بسیار زیادی در تعیین تکلیف دعوای تمکین و سایر دعاوی مرتبط دارد. توجه داشته باشید که شما میتوانید با وکالت دادن به بهترین وکیل طلاق در تهران، تمامی امور طلاق خود را با بهترین روش های قانونی جلو ببرید.

اقامه ی دعوای تمکین به هردلیلی که باشد در هر حال شرایط منزل برای تمکین زن ، باید مهیا باشد تا مرد بتواند حکم عدم تمکین بگیرد و مرد باید با دلایل موجه و قانونی اقدام به اثبات عدم تمکین همسر خود نماید و همانطور که گفته شد ، اصل بر این است که زن از شوهر تمکین می کند . اما در پاسخ به این سوال که نحوه اثبات عدم تمکین زن چگونه است ، باید گفت که اثبات عدم تمکین زن با استفاده از هر دلیل ، سند و مدرکی که نشانگر عدم تمکین زن و ترک منزل ازطرف او می باشد ، امکان پذیر بوده. مرد می تواند به هر یک از ادله اثبات دعوا برای اثبات عدم تمکین زن استناد نماید البته ذکر این نکته ضروری است که نحوه اثبات ترک منزل بسیار آسان تر از نحوه اثبات عدم تمکین خاص می باشد.

 

طلاق توافقی با عدل مبین

طلاق توافقی راه حلی بسیار آسان و سریع است. در این نوع طلاق طرفین در تمامی مسائل زندگی خود مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و … باهم به توافق میرسند و برای پایان دادن به زندگی مشترک خود اقدام می‌کنند. موسسه حقوقی عدل مبین با داشتن تیمی متخصص از وکلای طلاق توافقی، بهترین وکیل طلاق توافقی را برای پرونده شما در نظر میگیرد. عدل مبین سریعترین راه طلاق شما را عملی میکند و حق و حقوق شما را به صورت کامل دریافت میکند. همین حالا با شماره های زیر تماس بگیرید.

طلاق توافقی با عدل مبین


جهت دریافت مشاوره از وکیل تمکین می توانید از سامانه وکیل آنلاین عدل مبین استفاده کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید


1 نظر

چهارشنبه, 30 خرداد 03 / حسین قانع

بسیار مفید و کاربردی بود

پاسخ

لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید !

طراحی و توسعه توسط تابزمدیا