تایید یا اثبات وقوع بیع | همه چیز درباره بیع

سه‌شنبه, 08 خرداد 03
سه‌شنبه, 08 خرداد 03


عقد بیع یکی از مهمترین و پرکاربردترین انواع عقود در فقه و حقوق است . عقدی است بین خریدار و فروشنده که طی آن مالکیت کالا یا عین مورد معامله در برابر پرداخت ثمن منتقل می‌شود و انواع مختلفی از بیع مانند بیع نقد، نسیه، مرابحه، سلف و … دارد . تایید یا اثبات وقوع بیع برای بسیاری از افراد نا مفهوم است که در این مقاله به صورت کامل آن را توضیح میدهیم.

 

اثبات وقوع بیع چه زمانی لازم است ؟

در حین اجرای قرارداد یا پس از آن هر یک از طرفین معامله به دلایل مختلف مانند وجود اشکال و ایراد در عقد بیع مثل اجبار در انعقاد عقد بیع ، فقدان اهلیت فروشنده یا خریدار در زمان انعقاد عقد بیع ، عدم رعایت شرایط و تشریفات قانونی لازم ، وجود اشتباه در موضوع معامله یا هویت طرفین عقد ، ادعای یک طرف مبنی بر جعلی بودن امضا یا اثر انگشت خود در سند ، وجود شرایط خاص همچون غبن یا اکراه و سایر مواردی که باعث ازبین رفتن اعتبار عقد بیع می شوند ممکن است وقوع بیع را انکار کنند که در این زمان باید طرف مقابل وقوع عقد بیع را در دادگاه اثبات کند.

بیشتر بخوانید : انواع کلاهبرداری ملکی



 

 


مدارک و دلایل لازم برای اثبات بیع

برای اثبات وقوع یک معامله بیع، مدارک زیر مورد نیاز است :

۱- قرارداد مکتوب بیع که توسط طرفین امضا شده باشد و شامل مشخصات کامل خریدار و فروشنده، مشخصات کامل کالا یا خدمات موضوع معامله، قیمت و شرایط پرداخت باشد.

۲- فاکتور فروش که توسط فروشنده صادر شده باشد و مشخصات کالا یا خدمات، قیمت و تاریخ فروش در آن قید شده باشد.

۳- رسید بانکی یا فیش واریز وجه که نشان‌دهنده پرداخت وجه معامله توسط خریدار باشد.

۴- صورتحساب بانکی یا دفاتر حسابداری طرفین که نشان دهنده ثبت معامله در دفاتر باشد.

۵- مدارک حمل کالا مانند بارنامه که نشان دهنده تحویل کالا به خریدار باشد.

۶- عکس و فیلم از کالا و یا ارائه خدمات، در صورت امکان

۷- هر مدرک دیگری که بتواند انجام معامله بیع را اثبات کند.

به طور کلی هرچه مدارک بیشتر و مستندتر باشد ، اثبات معامله و وقوع بیع در دادگاه برای طرفین آسان‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : ابطال رای داوری

 

تفاوت اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع

برای طرح دعوا منطبق بر خواسته ی شما ، لازم است تفاوت ها و شباهت های این دو مورد را باهم بدانید تا درهنگام طرح دعوا با آگاهی کامل اقدام کنید . اگرچه هر دو در زمره اثبات حقوق و تعهدات قرار می‌گیرند اما تفاوت‌هایی در جزئیات دارند .

درمورد شباهت‌ها می توان گفت که هر دو نیازمند ارائه مدارک و مستندات هستند و در هر دو مورد باید وقوع یک رابطه حقوقی (مالکیت یا بیع) اثبات شود و اثبات دعوی نیز بر عهده خواهان است اما من باب تفاوت‌ها می توان موارد بسیاری را برشمرد ازجمله اینکه در اثبات مالکیت هدف اثبات حق مالکیت مدعی نسبت به عین مورد معامله است اما در اثبات بیع، هدف اثبات انتقال مالکیت به مشتری است ، در اثبات مالکیت عین موضوع معامله مهم است اما در اثبات بیع عنوان کالا یا خدمت موضوع معامله اهمیت دارد ، مدارک مورد نیاز برای اثبات مالکیت معمولا سند مالکیت است اما برای اثبات بیع مدارک بیشتری نیاز است ، اثبات مالکیت معمولا در برابر اشخاص ثالث انجام می‌شود ولی اثبات بیع معمولا در برابر طرف مقابل قرارداد است ، اثبات مالکیت ممکن است بدون وقوع معامله هم مطرح شود اما اثبات بیع منوط به وقوع قبلی معامله است.

 

مرجع صالح رسیدگی به دعوای اثبات وقوع بیع

اگر قصد اقامه دعوای اثبات وقوع بیع دارید برای طرح دعوی و تنظیم و ارائه دادخواست می توانید با وکلای خبره و متخصص موسسه حقوقی عدل مبین مراجعه کنید تا با خاطری آسوده به جهت حضور وکیل باتجربه درکنار خود ، روند دادرسی را طی کنید.

اگر مال مورد معامله جز اموال منقول مانند خودرو باشد ، دعوای اثبات وقوع بیع به تبع آن منقول است و در دادگاه محل اقامت خوانده رسیدگی میشود اما اگر موضوع دعوای اثبات وقوع بیع جز اموال غیر منقول مانند یک قطعه زمین باشد ، به تبعیت از آن دعوای غیر منقول بوده و دادگاه محل وقوع مال غیر منقول صالح به رسیدگی خواهد بود .

 

 مشاوره حقوقی ملکی تخصصی

اگر قصد دارید با تیمی از وکلای پایه یک دادگستری که به صورت تخصصی در پرونده های ملکی فعالیت می‌کنند همکاری کنید موسسه حقوقی عدل مبین بهترین انتخاب برای شما می‌باشد. مشاوره رایگان با بهترین وکیل ملکی میتواند شما را در حل مشکلات پرونده های خود بسیار کمک کند. همین حالا با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید.



0 نظر

لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید !

طراحی و توسعه توسط تابزمدیا